La Basque Libre Restaurant, Euskera

 


Ongi etorri La Basque Libre jatetxera!

Hemen La Basque Libre-n, gure arbasoen euskal sukaldaritzaren tradizio aberatsa ospatzen dugu, gure Amametako errezeta klasikoak elikadura-kalitate handiko osagai organiko batzuekin uztartuz. Gure filosofia bezeroarekiko eta merkatuarekiko errespetuan oinarritzen da, "edozeinek jan dezakeen" ingurune bat sortuz Ratatouille Chef ospetsuaren estiloan. Harro gaude tradizioaren eta Europako gastronomiaren etorkizunaren arteko zubi izateaz, guztientzako sukaldaritza-esperientzia ahaztezina eskainiz. Gourmet onenen diskurtsoa mugitu nahi dugu, munduko Sukaldariek 'kopiatu' gaitzatela gure kulturen izaera eta familia modernoen osasuna ahazten ez duen mundu batera, bai Etorkizuna! @bioecorganic !!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Helbidea: Mercaderes kalea 13, Iruña, 31001, Nafarroa. Santiago Bidearen eta Sanferminetako Entzierroaren erdian.

Sukalde/jangela ordutegia: astelehenetik ostiralera 9:00etatik 16:00etara. Larunbat eta igandeetan 11:00etatik 16:00etara.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Erreserbak WhatsApp bidez 601312297 telefonoan: 48 ordu lehenago gutxienez. Bisitatzen gaituzten arima kopuruaren berri eman, eta zure familiak ABC kodea erabiliz aukeratutako platerak + kantitatea aurrean zero bat duten zenbakiak erabiliz. Adibidea: D plaka (02).

Seinalatu edo aurreratu guztizkoaren %10 zure lehen mezuari zerbitzuaren guztizkoarekin erantzuten diogunean.

Aio, Milesker.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


MENUA (MIDI ET DÎNERS PAR RESERVES, BIZUM) (EUSKERA)


A) ESTELLA POTXAK KAZEROLA, 'ARISTIZABAL', BABARRUNAK TXHITXOKIN ETA JARDUERA GOXO ETA PIAKANTEEKIN MAHAIA, + CAPPRESSA ENSATSADA, EKO OGIA 10,00€


B) 'PERIKO ALONTSO' JAUZKOA, NAFARROAKO PERREKITZUAREKIN, EKO RONCAL GAZTA + KRISTAL TXOSTAKO CECINES, + CAPRESSA ENTSALADA, EKO OGIA 8,00€


D) LEGATZA KOKOTXAK À LA SAUCE DU PIL-PIL, 'BÂÜMÀR' + AZALAREKIN EKAITAKO PATATAK ETA TOMATE LEHORRAK PESTO SALTSAN 20,00 €


E) MARMITAKO (ATUNA) 'BILBO BAGGINS'. EDERRAK, PATATAK, TUDELA TOMATE ITSUSSIAK, PORRUAK, BAKARTXUA, PIPER BERDEAK, TIPULA, HISTORRA PIPERRA, OLIO BIJIN EXTRA EKO, GATZA, PIPERKINA KAIENA, ARGUIÑANO PERREXILA 17,00 €


F) AJOARRIERO 'ELKANO', BAKAILAO EGOSIA (BAKAAILAOA) BARTXURI, PIPER, OLIO ETA ARRAUTZAK ONDORIOA 14,00 €


G) GULAS 'BIDASOA IBAIA', OLIOA, BAKARTXUA, PIPERMINAK, EKO ARROZ, TUDELA ZAINZURRAK, TOLOSAKO PIPERAK, +PLANO FRIJITA 14,00 € (2 PERTSONA)


H) PURRUSALDA 'HENDAIA', PORRUAK, PATATAK, AZENARIOAK, BAKAILAOA 14,00 €

(2 PERTSONA)


I) TXURI TA BELTZ, 'ERRATZU' BILDUMA TRIPAK, PERREXIL BARTXURUA, ARRAUTZA, MORE BELTZA, TIPULA BAZTAN TOMATE SALTSAN, + ENTSALADA FENIZIKOA: PERREXILA, TOMATEA, URUZA, PIPINOA, TIpula, PIPER GORRIA, CILANTROA, MENDA, LIMOUNA, MENDA OLIBA OLIO BIJIN EGUNEKOA, GATZA 12,00€


J) BAZTANGO ZOPAK, 'NUEVO BAZTAN' LAXA BILDUM SALDA, OGIA, PIPERMINAK, TIPOLULA, PORRUA, AZENARIOAK, GATZA, ARKUMEA, AZAFRIA, + LIMOI TXIT PATATUAK EKO GURINA 8,00 €


K) ARKUDU TXILINDROA, 'LEKAROZ', BAZTANEKO BILDUTXEA, TIPULA, HANKAK, GATZA, PIPERRA + ZAINZURRAK, BORRAJA ETA EKO NAFARROAKO KARDOAK, PETIT POIDS, TOLOSAKO PIPER ERREAK 18,00 €

L) AHATE TXALUPA (CANARD DANS MAÏS) 'ALDAPE', BASERRI DUCK POLVOROSA.13,00 €

M) ARROSA TAJINE AZAHAR (MOUTON AUX FLEURS) 'KABYLE DANS IBAIONDO', NAFARROAKO BILDOTEA, ARROSA PETALOAK, LARANJA MINMINAK, ALMENDRAK, GARBANTOAK, KANELA ADARRAK, LAPUR KUSKUSA 16,00 €


N) ELZEKARIA, (SOUPE RUSTIQUE) 'IPARRALDE', AZA ZURIA, TIpula, BABABA ZURIA EKONOA, URDIGARRA, ESPELETTE PIPERRA, BARAKATRIA, ARDO AZPINA ETA BOLIVAR PIKANTA (AMAZONAS) 5,00 €


O) TXIPIRONS À LA LUZIENNE (DONIBANE LOHIZUNE CALAMARI) 'LURIAS POUR ANASAGASTI' BIZKAIKO GOLKOKO TXIPIROI BASATIAK, ARRAINA TURLUTTEAREKIN, PARRILAN EGOSIA BERO MAILAN, TUDELAKO TOMATE ITSUSSIEN EKO SALTSA ETA TOLOSA 15,00 €.


P) TXULETON DE BAZTAN (EUSKAL TOMAHAWK) 'BOISE HAPPY FRIDAY'. ZURE PUNTZAN HARAGIA, KAKAKATU HOSTOEKIN, MANDARINA-PERLAK, MAHASHASUNAK, MAHATSAK, ARDO GORRI ETA BALSAMIKOA KANELA ETA EZTIAREKIN, MENTA HOSTOEK ETA PERREXILEKIN Apainduta 27,00 € (600 gr).


R) GATEAU BASQUE (EUSKAL TARTA) 'MARITXU BIZKARRET', PÂTE AU CITRON, CANELLE, BEURRE, CRÈME AU VANILLE ET RHUM DU SUCRE, VENEZUELA. FARINE ET LAIT ECO. 5,00€


S) HAYAKAS ALDAPE (ARTOO PLATERA, PLATATIN azala) ARTO MASTA HARAGI, BARAKATSI, TIPOLULA, TIBULUZ, PIPER BERDE ETA GORRIA, PIPER GOZOA, TOMATEA, PORRUA, KORIANA, KUMINOA, PIPERRAREKIN BETEA 9,00€


T) ENTSALADA FALLEN: (SEXY SOULS LOVELY PERSONS), EKO ORRI URUZA, EKO APOAREN TXORTXOA, EKO AZENARIOAK, BARATUA, MENTA, PERSIL, BASILIKA, ROMANA, ERREMOLATXA, EKO SAGARRA, AURKATEA, PIPER GORRIA, AURKETA, PIPER GORRIA. , SICILIAR LIMOIA. ADDEREZZO SEGRETO: ECO CUVÉE ARDOA, OLIBA OLIO BIJIN EGUNEKOA, EKO EZTIA, KANELA HAUTS 15,00 €

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Urdaileko zaharberritzaile honek artelan perfektua berreskuratzen du, giza gorputza eta arima...

Berreskuratzea jatorrira itzultzea da, lehengora, edo ia, Re, beti etxera itzultzea, Staura, bere oinetan, "oinetik bueltatu, berrezarri" bezalako zerbait.

Dagoeneko Aldapen, 40. hamarkadako Caracasen, gaur Ibaiondon, Euskerlands atzerrian, Cumaná-ko Karibeko etxe hartan, ama eta aitak alaba eta semeen antzinako oihartzunak oihartzun ditu. Laissez Faire bertutetsu, geldiezina, ordena espontaneoa, esku ikusezina, zalaparta zalapartatsua, patio, lorategi, sukalde, jangela, liburutegietan barrena 3 edo 4 belaunalditakoa, lagun eta auzokidez betetako Eden bat astero...

'200 kiloko Hegaluzea, harri gisa izoztuta, Arrantza Kapitain osaba, Don Dario Mendez Isaba, 80tan zerbait lanean itsaso zabalean! 7 itsasoak! Milaka abentura entzun genituen... eta aite eta Ibaiondoko andrea... Marmitako uda osorako! Eta auzokide guztiak!».

Beste egunetan, Gulak, beste Pil Pil, beste Txuleton... entsaladarik onenak, 3 biologo eta ekonomista dituen etxea? Zer egin daiteke gaizki?

Gaur, historiak Bidasoaren ertzean utzi zuen gure paper literarioko txalupatxoa, bere iturri magikoetan, eta bere etimologia 'bide otsoa' otsoen bidea asmatu nuen, nire avatarra, nahiz eta norbaitek 'bide uxoa' usoen bidea ere esan zezakeen. , txoriak...

Gaur, Nafarroan, berritzeko garaia da, zerekin? Antzinako errezetekin? Munduarekiko maitasunaren fusioarekin (oihartzuna ematen diot!) eta Humanitas Planetaren hizkuntza-kultura guztietako milenialen harrotasunaz, eguneroko lana duintuz eta santifikatuz, bularra agerian, Arestiren poema bezala...

Gure talde zoragarria, hiriko sukalde ondoen hornituta, osatzen da gaur:

Miren Izarra Jáuregi Egurrola, ni bezala, Venezuelako euskalduna, baina XVIII.mendeko Elantxobetik ateratakoa dirudi! Goi-tentsioko sous-chef bat! Yanni Jiminian, Chef, arima handia, sustrai armeniar atabikodun nafar eta dominikarra, dena garun eta bihotza, dena alaitasunez egiten du... gure Zuzendari Nagusia, Nire bikote Yaile Desirée Acosta Núñez, Nerea, Julen eta Maitenaren ama, etorkizuna Nire ametsetako emakume alai hau, Miguelina Gamardoren biloba, 50eko hamarkadan beste diktadura batean bere 6 seme-alaba bakarrik hazi zituen Karibeko emakumea, goizeko 4etan Cariaco artoa ehotzen, eta bertako merkatuan saltzen, hiri oso batean ibiliz, lehen-semeak, Ameriketako Atenas... gure aholkulari transatlantikoa Ibaiondon, nire aholkulari gourmande, Venezuelako Anzoategin jaiotako nire anderea, arrain-medikua! Doña Eliza Mendez de Elguezabal, nire Estellesa Amama Beatriz Aristizabal de Elguezabalen alaba... eta ni, Mikel de Elguezabal Mendez, ozeanografo biologo Gourmet bilakatzen ari dena, arima atsegin eta leuna duten gizaki guztiekin maiteminduta. ... planetaren zatirik handiena...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++













Comentarios

Entradas más populares de este blog

Nuevo Baztan Berri

Dame Libre , Basque Libre, Mercaderes 13

Gateau Basque LBL