LBL Eskuara Menua
Menua (Euskara)
ESTELLA POTXAK KAZEROLA, "ARISTIZABAL".
Babarrunak txitxoi eta jarduera goxo eta pikanteekin, mahaia + kapresa entsalada, ogi ekologikoa. 10,00 €
"PERIKO ALONTSO" JAUZKOA.
Nafarroako perretxikoekin, Roncalgo gazta ekologikoa + kristalezko ogiko cecina + kapresa entsalada, ogi ekologikoa. 12,00 €
LEGATZ KOKOTXAK PIL-PILEAN, "BÂÜMÀR".
Azalarekin egositako patatak eta tomate lehorra pesto saltsan. 20,00 €
MARMITAKOA (ATUNA) "BILBO BAGGINS".
Patatak, Tudelako tomate itsusiak, porruak, bakailaoa, piper berdeak, tipula, txistorra, piperminak, oliba olio birjina estra, gatza, kaiena pipermina eta perrexila. 19,00 €
AJOARRIEROA "ELKANO".
Bakailao egosia baratxuri, piper, olio eta arrautzarekin. 15,00 €
GULAK "BIDASOA IBAIA".
Oliba olioa, bakailaoa, piper minak, arroz ekologikoa, Tudelako zainzuriak, Tolosako piperrak + patata frijitua. 15,00 €
PURRUSALDA "HENDAIA".
Porruak, patatak, azenarioak eta bakailaoa. 14,00 €
ARKU TXILINDROA, "LEKAROZ".
Baztango bildotsa, tipula, hankak, gatza, piperra + zainzuriak, borraja eta Nafarroako kardo ekologikoak, petit pois, Tolosako piper erreak. 19,00 €
TXIPIROIAK À LA LUZIENNE (DONIBANE LHIZUNEKO TXIPIROIAK) "LURIAS POUR ANASAGASTI".
Bizkaiko golkoko txipiroi basatiak, parrillan egosiak, tomate itsusien eta Tudelako piperren saltsa ekologikoarekin. 18,00 €
BAZTANGO TXULETOIA (EUSKAL TOMAHAWK) "BOISE HAPPY FRIDAY".
Zure puntuan egindako haragia, kakahuete-frutak, mandarina-perlak, mahaspak, mahatsak, ardo gorria eta balsamikoarekin, kanela eta eztiarekin, menda hostoekin eta perrexilekin apaindua. Piquillo piperrak eta Tudelako tomate itsusiek lagunduta. 39,00 € (600 g).
ALDAPE PAGOA (ARTO-PLATERA, PLATANO-HOSTOAK).
Arto-orea haragiarekin betea, baratxuria, tipula, piper berde eta gorriak, piper minak, tomate, porrua, cilantroa, kuminoa eta piperra. 9,00 €
ENTSALADA ERORIK (FALLEN SALAD).
Orri-urazak ekologikoak, apio txortso ekologikoak, azenario ekologikoak, baratxuria, tipula, menda, perrexila, albahaka, granada, erremolatxa, sagar ekologikoa, aguakatea, piperra, jengibrea eta Siziliar limoia.
Sekretu ongailua: cuvée ardo ekologikoa, oliba olio birjina estra, eztia ekologikoa eta kanela hautsa. 15,00 €
GATEAU BASQUE (EUSKAL TARTA) "MARITXU BIZKARRET".
Limoi-orea, kanela, gurina, bainila eta ron azukrearekin egindako krema, Venezuela kakaoarekin. Irina eta esne ekologikoarekin. 9,00 €
GOXUA (PETIT MONTPELLERIEN GOURMANDISE).
Euskal postre tradizionala, geruzaz geruza: bizkotxoa, krema eta esnegaina ekologikoak erabilita. 7,00 €
Datozen proiektuak
Xuri ta Beltz.
"Erratzu" ardi-tripakiak, perrexila, baratxuria, arrautza, odolkia, tipula, Baztango tomate saltsan, + entsalada feniziarra: perrexila, tomateak, letxugak, pepinoak, tipula, piper gorria, koriandroa, menda, sumak, limoizukua, oliba olio birjina estra ekologikoa, gatza. 15,00 €
Elzekaria (soupe rustique) "Iparralde".
Aza zuria, tipula, babarrun zuri ekologikoak, txingarrak, Espeletako piperrak, baratxuria, ardo-ozpina & bolibar pikantea (Amazonas). 12,00 €
Baztango zopak.
"Nuevo Baztan" ardi-salda laxoa, ogia, piperminak, tipulak, porruak, azenarioak, gatza, ardi-ehunak, azafraia, + limoizko birrindu frijituak gurin ekologikoarekin. 10,00 €
AHATE TXALUPA (CANARD DANS MAÏS) "ALDAPE".
Baserriko ahate polborosa. 15,00 €
COUSCOUS TAJINE AZAHAR (MOUTON AUX FLEURS) "KABYLE DANS IBAIONDO".
Nafarroako bildotsa, arrosa petaloak, laranja minak, almendra, garbantzuak, kanela makilak eta kuskus lapikoa. 18,00 €
😊
Comentarios
Publicar un comentario