La Basque Libre, Occitano

 Benvenguts a La Basca Liura Restaurant! #Mercaders13 #Iruña


Aquí dins La Basque Liura, celebram la rica tradicion de la cosina basca de nòstres aujòls, fusionant de recèptas classicas de nòstres Amamas amb cèrts ingredients ecologics de la nauta qualitat nutricionala. La nòstra filosofia se basa sul respècte pel client e lo mercat, creant un environament ont 'anyone can eat' al estil del famós Chef Ratatouille. Sèm orgulhoses d'èsser un pont entre la tradicion e l'avenir de la gastronomia europèa, donant una experiéncia culinària inolvidabla per totes. Volèm desplaçar lo discors dels melhors gastronòms, que nos 'copiar' Chefs del mond cap a un mond qu'oblida pas la natura de nòstras culturas e la santat de las familhas modèrnas, i a Futur! @bioecorganic !!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adresa: Carrièra Mercaders 13, Iruña, 31001, Navarra. En Plen Camin de Sant Jaume e Recorrut de l'Encierro de Sanfermines.

Orari Cuina/Manjaire: Diluns al Divendres 9 am a 4 p.m. Dissabtes i Dimenges 11 am a 4 p.m

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Reservas per Whatsapp en 601312297: 48 oras abans minim. Avís-nos lo nombre d'almas que nos visitan, e dels plats seleccionats per ta familha utilizant lo còde ABC + quantitat utilizant de nombres amb lo zèro davant. Exemple: Plat D (02).

Signal o Avançament 10% del total quand respondèm a vòstre primièr messatge amb lo total del servici.

Aio, Milesker.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MENÚ (MIDI PER RESERVES, BIZUM) (OCCITÁ)


A) CAÇÒLA DE POTXES D'ESTELLA (WHITE BEANS), 'ARISTIZABAL', FAVAS AMB EMBOTITS BOVINS E ADEREZOS DOLCES E PICANTS A LA TAULA, +AMANIDA CAPPRESSA, PA ECO 10,00 ,


B) REVOLTILLO 'PERIKO ALONTSO', DE FONGS SALVATGES DE NAFARROA, FROMATGE RONCAL ECO + VIDRE DE CEINES TOSTADAS, + AMANIDA CAPRESSA, PA ECO 8,00 ,


D) KOKOCHES DE LUTZ (HAKE) AL SAUCE DU PIL-PIL, 'BÜÜMAR' + PATATAS CUÈCHAS AMB PÈL & TOMATAS SECAS EN SAUÇA PEST 20,00 


E) MARMITAKO (TUNA) 'BILBO BAGGINS'. BONITO, PATATAS, TOMATAS LEUGIÈRAS DE TUDELA, PORRS, AIX, PEBRE SORER, ÒLI MARE DE DIEU EXTRA ECO, SAL, GUINDILLES DE CAÏGENA, JULIVERT D'ARGANHA 17,00 ,


F) ESTALVIÈR 'ELKANO', GUIS DE BACALHA (COD) CONDIMENTAT AMB D'ALHS, PEBRES, ÒLI E UÒUS 14,00 ,


G) GULES 'BIDASOA RIVER', ÒLI, ALHS, GUINDILLAS, RISADAS ECO, ESPARGUES DE TUDELA, PEBRES DE TOLOSA, +PLAN MASCLE FREGIT 14,00 , (2 PERSONAS)


H) PURRUSALDA 'HENDAIA', PORROS, PATATAS, PASTANAGAS, BACALHA 14,00 , (2 PERSONAS)


I) TXURI TA BELTZ, 'ERRATZU' CARRIÈRAS DE XAI, JULIVERT ALL, OU, MORCILLA, CEBA EN SAUÇA DE TOMATA DE BAZTAN, + AMANIDA FENICIANA: JULIVERT, TOMATAS, LEUGIÈRAS, COGOMBRES, CEBA, MI, MI DE CITRON, ÒLI D'OLIVA MAIRE DE DIEU EXTRA ECO, SAL 12,00 ,


J) BAZTANGO ZOPAK, 'NÒU BAZTAN' BROU DE XAI LAXA, PA, GUINDILLAS, CEBS, PORRS, PASTANAGAS, SAL, TELAS DE XAI, ZAFRAN, + VIRUTES DE CITRON FREGIDAS MANTEQUILLA ECO 8,00 DE


K) TXILINDRON DE XAI, 'LEKAROZ', XAI LLET DE BAZTAN, CEBA, PATAS, SAL, PEBRE, ESPÀRRECS, BORRAJA E CADRES ECO DE NAVARRA, PETIT POIDS, PEBROTS ROSTITS DE TOLOSA 18,00 DE

L) AHATE CHALUPA (CANARD DANS MAÏS) 'ALDAPE', PULVEROSA DE CAN DE BASERRI. 13,00 


M) ARROSA TAJINE AZAHAR (MOUTON AUX FLEURS) 'KABYLE DANS IBAIONDO', XAI DE NAVARRA, PETALS DE RÒSA, ESTAMPAS D'ARANJA, ALMÈLS, GARBANÇAS, CANÈLA EN BRANCA, COUSCÒUS AL VAPOR 16,0


N) ELZEKARIA, (SOUPE RUSTIQUE) 'IPARRALDE', COL BLANC, CEBA, MONGETAS BLANCAS ECO, TOCINOS, PEBRES D'ESPELETTE, AIX, VINAGRE DE VIN & PICANT BOLIVAR (AMAZONAS) 5,00)

O) CHIPIRONS À LA LUZIENNE (DONIBANE LOHIZUNE CALAMARI) 'LURIAS POUR ANASAGASTI' CALAMARS SALVATGES DEL GOLF DE BIZKAIA, PEISSES AMB TURLUTTE, CUÈCHS A LA PLANCHA A FUÒC LENT, A SALSA D'ECO DE TOMATA DE TUDELA i PEBRES DE TOLOSA 15,00 


P) TXULETON DE BAZTAN (BASQUE TOMAHAWK) 'BOISE HAPPY FRIDAY'. CARN A TON PUNT, AMB TEULAT GREAVY DE CASCAJOS DE CACAU, PERLITES DE MANDARINA, PAS, RAIS, VIN NEGRE & BALSAMIC AMB CANELA E MÈL, adornaT AMB PANÈLS DE MENTA E JULIVERT. ACOMPANHAT DE PEBRES DEL PIQUET E TOMATAS LEUGIÈRAS DE TUDELA....... 27,00 (600 gr).


R) GATEAU BASQUE (PASTÈL BASC) 'MARITXU BIZKARRET', PTETE AU CITRON, CANELLE, BEURRE, CRÈME AU VANILLE ET RHUM DU SUCRE, VENEÇUÈLA. FARINE ET LAIT ECO.5,00 ET


S) AIAQUES ALDAPE (PLAT DE MAÏS, FEULLES DE PLATAINS) MASSA DE BLAT DE MAÏS EMPLENADA DE CARNAS, ALH, CEBA, CEBOLLIN, PEBRUN VERD E ROGE, AJI DOLÇ, TOMATAS, PORC, CILANTRE, COMIN, PEBRE... .............................................................9,00


T) FALLEN SALADE: SEXY SOULS LOVELY PERSONS. RAS, JENGIBRE, CITRON SICILIAN. ADDEREZZO SECRET: VI CUVÉE ECO, ÒLI D'OLIVA MADRE DE DIEU EXTRA ECO, MEL ECO, CANÈLA EN POLVERA 15,00'




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Aqueste restaurador d'estomac restaura l'òbra d'art perfiècha, lo còs e l'alma umans...

Restaurar es tornar a l'origina, al Re original, o gaireben, tornar totjorn a l'ostal, Staura, lèu, una causa coma "se pausar, se restaurar".

Ja a Aldape, Caracas dels ans quaranta, uèi a Ibaiondo, als Païses Bascs d'otramar, dins aquela maison cariba de Cumaná, ressona l'ancian resson de maires e parents a filhas e filhs. Un Laissez Faire virtuós e imparable, un òrdre espontanèu, una man invisibla, una agitacion plena, de 3 o 4 generacions que polisson dins los patios, los jardins, las cosinas, las cantinas, las bibliotècas, los plens d'amics e los vesins, un Eden cada setmana...


Portèt los 200 quilos de tonina, congelats coma una pèira, l'oncle del capitani de pesca, Don Dario Mendez Isaba, que trabalha a 80 oras de mar! Las set mars! Avèm ausit parlar de milièrs d'aventuras... e l'aite e la mestressa d'Ibaiondo... Marmitako tot l'estiu! E totes los vesins!


D'autres jorns, Gulas, d'autres Pil Pil, d'autres Txuletons... las melhoras amanidas, un ostal de 3 biologistas e un economista? Que pòt anar mal?


Uèi, l'istòria a daissat nòstra pichona nau literària de papièr al bòrd de la Bidasoa, dins sas fonts magicas, e ai inventat son etimologia 'bide otsoa' camin dels lops, mon avatar, quitament se qualqu'un pòt tanben dire 'bide uxoa' camin de colombas, ausèls...


Uèi, en Navarra, jòga d'innovar, amb qué? Amb de recèptas ancianas? Amb una fusion d'amor al mond coma un (en fais resson!) e orgulh pels millenis de totas las lengas-culturas de la Planeta Humanitas, dignificant e santificant lo trabalh quotidian, amb la tèsta descobèrta, coma lo poèma d'Aresti...

La nòstra equipa meravilhosa, dins la cosina melhor equipada de la vila, es formada uèi:

Miren Izarra Jáuregi Egurrola, coma ieu, basca veneçolana, mas sembla que sortiguèt dirèctament d'un Elantxobe del sègle XVIII! Una sous-chef en nauta tension! Yanni Jiminian, Chef, una granda alma, navarresa e dominican amb de racinas atavicas armenianas, tot cervèl e còr, fa tot amb jòia... la nòstra directora generala, la mia companha Yaile Desirée Acosta Núñez, maire de Nerea, Julen e Maitena, l'avenir de mon sòmi, aquela femna joviala, neta de Miguelina Gamardo Salazar, la cariba qu'a elevat los sieus 6 enfants sola dins los ans 50 dins una autra dictatura, molint de blat de maïs Cariaco a 4 oras del matin e lo vendent a Atenas nòstra conselhièra de transatlantics a Ibaiondo, ma conselhièra gourmet, ma Mèstra nascuda a Anzoategui, Veneçuèla, la doctora dels peisses! Doña Eliza Mendez d'Elguezabal, la nòça de ma grand-maire Estellesa Amama Beatriz Aristizabal d'Elguezabal... e ieu, Mikel d'Elguezabal Mendez, un biologista oceanic mutant en Gourmet, amant de totes los èssers umans amb bona alma e doça. ...la màger part de la planeta...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++













Comentarios

Entradas más populares de este blog

Nuevo Baztan Berri

Dame Libre , Basque Libre, Mercaderes 13

Gateau Basque LBL